Salsa d'alberginia per espaguettis

Salsa d'alberginia per espaguettis

 • Salses
 • Llegir 1541 vegades

Enguany he volgut provar de empotar salsa d'albergínia. Tenc moltes tomàtigues, alberginies i prebes , ara és temps d'aprofitar tota la verdura de temporada, i la vaig fer un dia per uns espaguettis i a casa ens va encantar, idò ahir vaig pelar 4 kilos de tomàtiga,2 kg de aubergínia i tota la verdura preparada, i em vaig decidir a fer salsa per empotar. Sa veritat que amb la thermomix és bastant fàcil i me surt millor que si la faig al foc, ja ho tenc comprovat, aixi és que encara que hagi de fer un parell de vegades, si ho tenim tot preparat és molt fàcil programar i listos. Esper que vos agradi.

 • 1 kg de tomàtiga natural triturada
 • 500 gr de alberginies pelades i tallades a quadrets petits
 • 4 o 5 alls
 • 250 gr de ceba a trossos
 • 130-150 gr de prebe verd o vermell
 • 40 gr d’oli
 • sal, prebe bo i si voleu una pastilla de concentrat de carn.

Elaboració:

 1. Netejam i pelam 1 kg de tomàtiga, la trocejam grossa dins un colador a fi de llevar un poc el suc que tengui.  Triturar la tomàtiga 5 segons vel. 4.5. Reservar a un bol.
 2. Netejar i pelar 500 gr d’albergínies, tallar-les a quadrets i posam dins una olla amb sal i un poc d’aigua perque mollin la seva amargor.Deixar-ho aixi una estona.
 3. Posam els alls pelats dins el tassó i trocejam 3 segons vel. 5
 4. Afegim la ceba a trossos,el prebes i l’oli, trocejar 2 segons vel. 4.5
 5. Baixar les restes de les parets i sofregir 13 min. Varoma vel. Cullera
 6. Posam l’albergínia ben escorreguda de l’aigua amb sal i la tomàtiga que hem triturat abans, coure 25 minuts Varoma, gir Esquerra i vel. Cullera. Enlloc de cubilete posam el cestillo damunt la tapa perque evapori la salsa i no embrutem la cuina.
 7. Quan encara sigui calenta empotar els pots de conserva ben plens i tapar. Enguany he provat de posar-ho al rentavaixelles per esterilitzar-los ja veurem com va, de moment s’ha fet el buit bé pareix….Si no vos fiau del rentavaixelles bolliu els pots 20 minuts dins una olla grossa i deixau refredar dins la mateixa olla.

 

Nota: Aquesta salsa és ideal per fer-la a l’estiu quan tenim tantes albergínies, prebes i tomàtigues. Quan en faig normalment solc pelar 4 kilos de tomátiga i 2 kg de albergínies, prepar tota la verdura i després només é sanar fent, es podría fer a l’olla d’una vegada però trob que me surt molt més bona amb la thermomix.

Inicieu sessió per enviar comentaris