Frit de verdures

Frit de verdures

Estic molt contenta amb el resultat d'aquesta recepta, sempre havía estat una assignatura pendent fer frit amb la thermomix, procur sempre adaptar receptes però hi ha vegades que no poden substituir ni canviar la recepta original perque no surt igual, això passa només amb les fritures. Encara que siguin verdures millor si no les fregim i aixi tenim menys calories i el mateix gust. Aquest cap de setmana vaig anar a Palma a la festa que hi havia per la diada de les Illes Balears,podies dinar de tapeo i l'stand de'n Santi Taura (lloseta) teníen frit de verdures amb botifarró, va esser molt bo i vaig recordar que feia estona que no feia frit, però per no haver-lo de fregir i que no tengui tantes calories, doncs mai ho faig. Vaig pensar que ho provaría de fer tot al vapor a veure com me surtia, i ahir vaig tenir una estona de temps, i SUPER.... mai me pensava que me sortís igual de bo que frit i també dir que mai me pensava fer frit amb la thermomix, aixi és que a aquestes altures, jo també me sorprenc encara. Amb el que no me vaig atrevir fou amb la patata que si que la vaig fregir, lo únic. Vos la recoman molt si vos agrada menjar bé i amb poques calories. Jo el vaig condimentar bastantet i un poc coent. Ara el repetiré moltes vegades perque ja no me fa tanta peresa.

Abaix vos he adjuntat la recepta en pdf per si la voleu imprimir.

Frit de verdures   

Ingredients:

  • 1 pebre vermell gros
  • 2 pebres verds
  • 4 carxofes
  • 1 carabassó
  • colflori
  • xampinyons
  • 2 manats de cebes tendres (sofrits)
  • 4 -5 patates
  • 300-400 gr de pèsols
  • alls, llorer, sal, pebre bo, pebre bord dolç i coent (de la Vera) i fonoll tendre
  • sal o 1 pastilla de concentrat de verdures dissolta amb un poc de brou o aigua.
  • Oli d'oliva.

Elaboració:

  • Netejam tota la verdura i deixam escórrer.
  • Tallar el pebre vermell i verd a cuadrets i posam dins el cestillo, Es pot posar ben ple ja que amb la cocció minva bastant.
  • Tallar la carxofa a trossets i els xampinyons, col·locar dins el varoma.
  • Tallar la col-i-flor i el carbassó també a quadrets i col.locar dins la palangana del varoma.
  • Posam els pèsols a escórrer dins un colador si son congelats.

1- Dins el tassó posam 600 gr d'aigua, encalentir fins a bollir 6 minuts, Varoma vel cullera

2- Posam el cestillo ple de pebres, tapam i col·locam el varoma ple de verdures damunt la tapa, programar 30 minuts Varoma vel. Cullera .

3- Mentre s'està coguent la verdura, pelam les patates i les tallam a cuadrets, posar en remull dins un bol, netejar i trocejar els sofrits.

Quan piti la thermomix, treim el cestillo i reservam el varoma. El contingut del cestillo ho abocam dins un plat ja que el tornarem necessitar per coure els pèsols. Abocam els pèsols dins el cestillo, posam la tapa i coure 13 minuts Varoma vel. Cullera amb el cubilet posat. Ja tenim tota la verdura cuita. Reservam.

4-Netejam un poc el tassó i eixugam, posar 30 gr d'oli, 5 o 6 alls esclafats i 2 fulles de llorer, coure 5 minuts Varoma vel. Cullera

5- Afegir els sofrits, un poc de sal, pebre bo i pebre bord dolç i coent, coure 12 minuts Varoma vel. Cullera. Reservar

 Dins una paella grossa amb un poc d'oli (basta poquet) sofregir bastants d'alls i un parell de fulles de llorer, donar una girada i afegir la carxofa i els xampinyons, deixar un poquet que la mica d'oli torri un poc les verdures, afegir els pèsols i els sofrits, remenar i aquí s'ha de rectificar de sal i pebre, i pebre vermell i un poc de coent (a jo m'agrada posar de la Vera al frit de verdures) , també espolvorejam de fonoll tallat petitó i reservar dins una greixonera grossa.

 

Dins la mateixa paella posam un poc més d'oli i acabam de saltejar la col-i-flor i el carabassó, espolvoram amb fonoll tendre trocejat petitó i ho afegim a la greixonera.

Fregir la patata amb alls i un poc de sal, escórrer i posar damunt el frit .Remenar per mesclar-ho tot.

Un truc que tenc jo és afegir a lo darrer mig tassonet d'aigua amb els condiments que m'agraden (sal, pebre bo, prebe bord dolç i coent o una mica de concentrat de verdures) i li dona un toque molt bo, en aquesta recepta ho vaig fer

 

Esper que vos agradi !!!

1 comentari

Inicieu sessió per enviar comentaris